KOTLETY Z SELERA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tak przygotowane kotleciki świetnie komponują się z surówkami, a także dodatkami typu ryż, ziemniaki

  • 30 min

Składniki:

  • 350 gram selera
    100 gram żółtego sera
    1 jajko
    1 mała cebula

    Przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka słodka, oregano

Kotlety z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera obrać, pokroić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Odsączyć i zblendować lub potraktować tłuczkiem.
  • 2. Do ostudoznego selera dodać jajko, starty żółty ser oraz przyprawy.
  • 3. Z wyrobionej masy formować kotleciki i smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Odsaczyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy