Kozi ser w migdałach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dla nas, amatorów koziego sera, to przekąska idealna

  • 30 min

Składniki:

  • 2 roladki z sera koziego
    2 jajka
    2 łyżki mąki
    100 g płatków migdałowych
    3/4 szklanki dżemu z czerwonej porzeczki
    4 łyżki białego wina
    szczypta cukru
    3 łyżki klarowanego masła
    5 łyżek oliwy
    owoc granatu

Kozi ser w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser pokroiłem na porcje. Oprószyłem mąką, panierowałem w jajkach i płatkach migdałowych.

    Na patelni rozgrzałem masło razem z oliwą. Smażyłem ser na średnim ogniu z każdej strony.

    Sos : dżem przetarłem przez sitko, połączyłem z winem i cukrem. Zagotowałem.

    Serek polałem ciepłym sosem, posypałem pestkami granatu.

Komentarze

Podobne przepisy