Ser kozi zamarynowany w oleju

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na pyszną przystawkę serową, a przy okazji sposób na przedłużenie jego świeżości.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g serka koziego, roladka twarogowa
    100 ml oleju rzepakowego
    2 łyżeczki suszonej słodkiej papryki w płatkach
    skórka otarta z cytryny

Ser kozi zamarynowany w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser kroimy w plasterki, układamy w słoiku. Posypujemy płatkami papryki i skórką cytryny, zalewamy olejem. Zakręcamy odstawiamy na minimum 48 godziny do lodówki.

    Taki ser to idealna samodzielna przekąska lub dodatek do sałatek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy