Kozi twarożek z czosnaczkiem i awokado

0 (0 ocen)

  • 5 min

Znacie czosnaczek? Jeśli nie, to koniecznie wybierzcie się na spacer do lasu, zaopatrzeni w dokładne zdjęcie tej roślinki. Jest wspaniała w smaku! ;)

  • 5 min

Składniki:

  • 200 g kremowego serka koziego
    garść świeżo zebranego czosnaczku
    1/2 miękkiego awokado
    spora szczypta soli
    2 ząbki czosnku
    świeżo zmielony pieprz
    1 łyżka soku z cytryny

Kozi twarożek z czosnaczkiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na talerzyku rozgniatamy widelcem awokado, dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Następnie mieszamy z serkiem kozim.

    Czosnaczek dokładnie myjemy i osuszamy (bardzo wygodnie to robić w suszarce do sałaty ;)), siekamy, mieszamy z twarożkiem.

    Podajemy z chrupiącym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy