Krakersowe kurczaczki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Szybciutka przekąska bez smażenia, podana z naszym ulubionym sosem, każdego skusi.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1. 1 filet z kurczaka
    2. 1 opakowanie krakersów
    3. ½ szk. maślanki
    4. 3 łyżki ketchupu pikantny
    5. Sól
    6. pieprz

Krakersowe kurczaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy na większe kawałki.
  • mięso 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • ketchup 3. Dodajemy ketchup
  • maślanka 4. Następnie maślankę.
  • mięso 5. Dokładanie mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę.
  • krakersy 6. Po tym czasie kruszymy krakersy.
  • panierka 7. Panierujemy mięso.
  • kurczaczki 8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • kurczaczki 9. Zapiekamy 20 minut w 180 ̊C.
    Danie gotowe, podawać z dowolnym sosem.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy