Malinowe Kurczaczki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Skusicie się na taką odmianę kurczaka.
Warto, bo danie jest pyszne.
Słodkawo kwaśny smak dżemu, sos serowy i warzywa.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • Sól
    • Przyprawa do kurczaka
    • Dżem malinowy
    • Brokuł
    • Fix 4 sery z mozzarellą
    • ½ śmietany 18 %
    • ½ szk. wody

Malinowe kurczaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dżem 1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie.
    Mięso kroimy na mniejsze kawałki.
    Nacinamy w środku nożem, robiąc kieszonkę.
    Nakładamy w nią trochę dżemu.
  • mięso 2. Spinamy wykałaczką, żeby dżem nam pod wpływem ciepła nie wypłynął.
    Mięso doprawiamy solą oraz przyprawą.
    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy 30 minut w 180 °C.
  • mięso 3. Po upieczeniu, kroimy na połówki i układamy w naczyniu.
  • brokuł 4. Na około mięsa rozkładamy brokuł.
  • sos 5. Sos wsypujemy do rondelka, zalewamy wodą oraz śmietaną, gotujemy 5 minut.
  • danie 6. Sosem polewamy mięso.
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy