Krem brokułowo - szpinakowy

0 (0 ocen)

Przygotowałam go z mrożonek , ale latem najlepiej smakuje ze świeżych składników.

Składniki:

  • 250 g mrożonego szpinaku
    250 g mrożonych brokułów
    3 ząbki czosnku
    bulion warzywny lub kostka rosołowa
    150 ml śmietanki 30 %
    sól, pieprz
    płatki migdałowe

Krem brokułowo - szpinakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa zalewamy wodą z dodatkiem kostki rosołowej lub bulionem i gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • 2. Lekko studzimy, po czym miksujemy blenderem , pozostawiając kilka różyczek brokuła w całości .Ponownie doprowadzamy do wrzenia , odparowujemy, po czym doprawiamy i dodajemy śmietankę.
  • 3. Migdały prażymy na rozgrzanej patelni i posypujemy nimi gotowy krem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy