Krem brokułowo - szpinakowy z mozarellą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zupa dająca nadzieję - cudownie zielona i wzmacniająca. Można powiedziec, że jest to eliksir młodości.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 0,5 kg brokułów
    - 150 g świeżego szpinaku - mrożonego dajcie całe opakowanie - zwłaszcza jak to jest brykiet
    - 0,6 l. wody
    - sól, pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa
    - mozarella
    - ewentualnie kiełki rzodkiewki i pomidorki koktajlowe

Krem brokułowo - szpinakowy z mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem brokułowo - szpinakowy z mozarellą 1. Zalewam wodą brokuły i gotuję do miękkości. Mniej więcej 5 minut przed końcem gotowania dodaję świeży szpinak - żeby go nie zepsuć. Jeśli macie mrożony, możecie dodać od razu z brokułami. Kiedy brokuły będą miękkie wszystko blendujemy na gładki krem. Na koniec doprrawiamy do smaku. Podajemy z kleksami porwanej mozzarelli i kiełkami. Mam nadzieję, że będzie Wam smakować co najmniej tak jak mnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy