Zupa dająca nadzieję - cudownie zielona i wzmacniająca. Można powiedziec, że jest to eliksir młodości.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
- 0,5 kg brokułów
- 150 g świeżego szpinaku - mrożonego dajcie całe opakowanie - zwłaszcza jak to jest brykiet
- 0,6 l. wody
- sól, pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa
- mozarella
- ewentualnie kiełki rzodkiewki i pomidorki koktajlowe
Krem brokułowo - szpinakowy z mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zalewam wodą brokuły i gotuję do miękkości. Mniej więcej 5 minut przed końcem gotowania dodaję świeży szpinak - żeby go nie zepsuć. Jeśli macie mrożony, możecie dodać od razu z brokułami. Kiedy brokuły będą miękkie wszystko blendujemy na gładki krem. Na koniec doprrawiamy do smaku. Podajemy z kleksami porwanej mozzarelli i kiełkami. Mam nadzieję, że będzie Wam smakować co najmniej tak jak mnie.
Komentarze