Krem cytrynowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Świetnie pasuje do ciasteczek.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 jajka
    80 g cukru
    skórka z 1 cytryny
    sok z 1 cytryny
    50 g masła
    100 ml śmietany kremówki

Krem cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku ubijamy 2 jajka, dodając 80 g cukru, startą skórkę z 1 cytryny (cytrynę wcześniej należy umyć i sparzyć) i sok wyciśnięty z 1 cytryny. Wszystko podgrzewamy do czasu, aż krem zgęstnieje. Krem lekko studzimy i dodajemy 50 g masła. Ponownie lekko studzimy. Ubijamy 100 ml śmietany kremówki, następnie dodajemy ją do kremu i całość mieszamy.

Porady

Krem cytrynowy podajemy do ciasteczek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy