Krem fasolowo- groszkowy

0 (0 ocen)

  • 25 min

Nigdy nie mogłam się przekonać do kremu z zielonego groszku , w połączeniu z fasolką szparagową wyszedł wyśmienicie :) A do tego jest bardzo zdrowy o pożywny

  • 25 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania mrożonego groszku
    1/2 opakowania zielonej fasolki szparagowej
    bloczek serka topionego Gouda 100 g
    sól , pieprz
    1/5 l wody

Krem fasolowo- groszkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować, dodać groszek i fasolkę - gotować razem do zmięknięcia warzyw ok 10 min.
    Na koniec dodać serek topiony i przyprawy- pomieszać chwilkę.
    Zmiksować zupkę na aksamitny krem.

Porady

Krem możemy podać z podsmażoną kiełbaską , grzankami czy też groszkiem ptysiowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy