krem pierniczkowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Domowej roboty krem pierniczkowy. Według mnie to wspaniały pomysł na świąteczny prezent dla bliskich nam osób! Spodoba się i ucieszy na pewno każdego, kto łasy jest na słodkie i pierniczkowe smaki!

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 200g pierniczków (u mnie: domowe)
    1 puszka mleka skondensowanego słodkiego
    2 łyżeczki cynamonu
    ziarenka z 1/2 laski wanilii
    1 łyżeczka przyprawy do piernika

Krem pierniczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko skondensowane otworzyć, włożyć do rondelka wypełnionego wodą. Postawić na małym ogniu, gotować przez około 3 godziny, aż mleko zgęstnieje. Pierniczki skruszyć za pomocą blendera (praktycznie na proszek). Wymieszać z cynamonem, przyprawą do piernika i ziarenkami wanilii. Dodać gotowe, gęste mleko skondensowane, porządnie wymieszać, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Przełożyć do słoiczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy