Krem z kalarepy z gotowanym kurczakiem

0 (0 ocen)

Lekka i zdrowa zupa krem z kalarepą w roli głównej.

Składniki:

  • - 2 kalarepy

    - 1 por (biała część)

    - 3 łyżki soku z cytryny

    - 0,5-0,7 litra bulionu

    - sól, pieprz, oliwa

    - gotowany kurczak

Krem z kalarepy z gotowanym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por kroimy w talarki i przesmażamy w garnku do momentu aż będą miękkie i przezroczyste.
  • 2. W między czasie obieramy kalarepki i kroimy w plasterki. Dodajemy do miękkich porów i zalewamy bulionem, gotujemy do miękkości kalarepek około 15-20minut.
  • 3. Zupę miksujemy dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz. Krem podajemy z plasterkami gotowanego kurczaka. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy