Krem z marchwii i kalarepy

0 (0 ocen)

  • 45 min

Lubimy z siostrą wymyślać przeróżne dania. W letni dzień nasza mama miała w planach zrobić zwykłą zupę jarzynową. Wpadłam jednak na pomysł aby ją odmienić!

  • 45 min

Składniki:

  • - 1l. bulionu z kury lub warzywnego
    - 2 średniej wielkości kalarepy
    - 3 marchewki
    - 2 ząbki czosnku
    - 6 listków świeżej bazylii
    -3 listki świeżej mięty
    -sól i pieprz do smaku

Krem z marchwii i kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy marchewki i kalarepy w bulionie.
  • 2. Gdy warzywa będą już miękkie rozdrabniamy je blenderem.
  • 3. Następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, bazylię, miętę, sól ,pieprz i gotowe!

Porady

Potrawę można podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy