Krem ze szparagów, groszku i bazylii

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikanty krem z mieszanką moich ulubionych składników. Prosty w wykonaniu:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - białe szparagi: 400 gramów
    - groszek zielony mrożony: 200 gramów
    - bazylia świeża garść: 1 sztuka
    - wywar ze szparagów: 200 mililitrów
    - masło: 1 łyżka
    - kucharek: 1 łyżeczka

Krem ze szparagów, groszku i bazylii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi obieramy, gotujemy w wodzie z dodatkiem masła i kucharka do miękkości, pod koniec dodajemy groszek, zagotowujemy. Gotowe warzywa wyjmujemy, miksujemy w blenderze, dolewając wywaru ze szparagów i dodając bazylię. Rozlewamy do miseczek - krem gotowy!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy