Kremówka kokosowa

0 (0 ocen)

Ciasto jest bardzo dobre, proste w przyrządzeniu.

Składniki:

  • Ciasto:

    1/2 kostki margaryny
    1/2 szkl. cukru
    2 szkl. mąki
    2 jajka
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa budyniowa:

    1 litr mleka
    3 budynie waniliowe
    Masa kokosowa:

    2 jajka
    1/2 szkl. cukru
    20 dag wiórków kokosowych
    1/2 kostki margaryny

Kremówka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto,rozłożyć je na blaszce.Ugotować budyń,który należy przestudzić,a następnie rozlać na przygotowane wcześniej ciasto.Ubić pianę na sztywno,dodać cukier,żółtka,wiórki kokosowe oraz ostudzoną margarynę i całość dobrze wymieszać.Rozlać masę na budyń i wstawić do nagrzanego piekarnika 180*C .Piec ok.40 minut.Ciasto dobrze schłodzić.

Komentarze

Podobne przepisy