Krewetki w sosie winnym z bagietką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pomysł na wykwintną kolację we dwoje.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15 dużych mrożonych krewetek z ogonkami
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    200 ml białego półwytrawnego wina
    garść natki pietruszki
    1 papryczka chilli
    świeżo zmielona sól i pieprz
    bagietka

Krewetki w sosie winnym z bagietką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki rozmrażamy. Na dużej patelni rozgrzewamy masło i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną papryczkę bez pestek. Smażymy przez minutę mieszając. Dodajemy krewetki. Zalewamy winem, obficie doprawiamy solą, pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki. Dusimy przez 2-3 minuty na dużym ogniu aż alkohol wyparuje i krewetki zrobią się jednolicie białe i soczyste. Podajemy z bagietką i sosem powstałym na patelni. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy