Krewetki z dipem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Smaczna przystawka na różne okazje która świetnie się prezentuje.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 12 szt krewetek z ogonkami
    łyżka masła
    1 ząbek czosnku
    sól
    Na dip
    3-4 łyżki keczupu pikantnego
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu typu greckiego
    1 łyżeczka sosu sojowego
    2 łyżki brandy
    Dodatkowo
    2 garście pokrojonej salaty lodowej.
    do podania kromki bagietki lub grubsze paluszki

Krewetki z dipem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojony na plasterki czosnek następnie włożyć krewetki jeżeli używamy mrożonych to wcześniej rozmrozić.
    Smażymy ok. 4-5 minut cały czas mieszając na koniec solimy. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  • 2. W naczyniu do podawania układamy sałatę, sos ilość według uznania na koniec usmażone krewetki.
    Opcjonalnie podajemy z bagietką którą można wcześniej opiec w piekarniku lub na suchej patelni albo z grubymi paluszkami.

Komentarze

Podobne przepisy