Krewetki z gruszką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Pyszne :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Kreweki tygrysie,gruszka,70gr masła ,sól,pieprz cytrynowy,ćwiartka cytryny, 4 nieduże ząbki czosnku,szczypiorek,pietruszka

Krewetki z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki obieramy jeżeli mamy swieże,mrożone rozmrażamy,rozgrzewamy ok.50grmasła na patelni dodajemy 3 ząbki czosnku chwile podsmażamy.dodajemy krewetki solimy(nie za dużo,krewetki nie poterzebuja dużej ilości soli) i pieprzymy chwile podsmażamy ok 2 min,obracamy polewamy sokiem z cytryny dodajemy jeszcze czosnek ,resztke masła i smazymy jeszce chwile ok 2,3 min Krewetek NIE MOŻNA przesmażyc bo będą nie dobre! Łącznie smażymy je ok 5min.na koniec posypujemy pietruszką .Pokrojoną gruszke układamy na talerzu na nią układamy krewetki polewamy resztkami masła z patelni ,posypujemy szczypiorkiem i zajadamy :) ,Można podawać z grzankami lub solo. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy