Krokieciki rybne

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Małe krokieciki rybne idealne na piątkowy obiad.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40-50 dkg fileta z ryby
    3 łyżki gęstej śmietany może być kremówka
    mała łyżeczka majeranku
    2 ząbki czosnku lub mała cebulka zeszklona jak kto woli
    łyżka zielonej pietruszki
    2 jajka
    8 kromek chleba tostowego
    bułka tarta,sól,pieprz,przyprawa warzywna

Krokieciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krokiety 1. Filety i śmietanę zmiksować w blenderze chleb również.Wszystko wymieszać z przyprawami.Uformować podłużne krokiety ,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na zloty kolor.Podawać z ziemniakami i surówką

Komentarze

Podobne przepisy