Pieczone krokieciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z halibuta posolić i popieprzyć, ułożyć na papierze do pieczenia, piec 20 min w temperaturze 200oC. Pozostawić do ostygnięcia.
2.Pokroić rybę oraz wszystkie warzywa w kostkę, pokruszyć chleb tostowy, dodać, a następnie wymieszać z jajkiem do połączenia produktów. Pozostawić na 1 godzinę w lodówce.
3.Masę formujemy w niewielkie kulki, panierujemy w bułce tartej i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczemy 10 min w temperaturze 220 oC
4.Bób gotujemy według zaleceń producenta. Cebulę i boczek tniemy w kostkę i smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru. Dodajemy ugotowany bób i doprawiamy. Krokieciki podajemy z bobem
Komentarze