Pieczone krokieciki rybne

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

z bobem

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - Filet z halibuta: 500 gramów
    - dymki: 2 sztuki
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - pęczek koperku: 0.5 sztuki
    - pęczek natki pietruszki: 0.5 sztuki
    - chleb tostowy bez skóry: 4 sztuki
    - suszona bazylia: 1 łyżeczka
    - świeża posiekana bazylia: 2 łyżeczki
    - całe jajko: 1 sztuka
    - sól i i peprz: 4 szczypty
    - bułka tarta do panierowania: 100 gramów
    - Bób mrożony Hortex: 300 gramów
    - boczek wędzony: 100 gramów
    - cebula biała: 100 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - olej: 60 mililitrów
    - papier do pieczenia i gotowania SAGA: 1 opakowanie

Pieczone krokieciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papier do smażenia i gotowania Saga 1. Filet z halibuta posolić i popieprzyć, ułożyć na papierze do pieczenia, piec 20 min w temperaturze 200oC. Pozostawić do ostygnięcia.
  • 2. Pokroić rybę oraz wszystkie warzywa w kostkę, pokruszyć chleb tostowy, dodać, a następnie wymieszać z jajkiem do połączenia produktów. Pozostawić na 1 godzinę w lodówce.
  • 3. Masę formujemy w niewielkie kulki, panierujemy w bułce tartej i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczemy 10 min w temperaturze 220 oC
  • Bób Hortex 4. Bób gotujemy według zaleceń producenta. Cebulę i boczek tniemy w kostkę i smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru. Dodajemy ugotowany bób i doprawiamy. Krokieciki podajemy z bobem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy