Krokiety kukurydziane ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo pyszne i zdrowe krokieciki zamiast mięsa.

  • 60 min

Składniki:

  • kasza kukurydziana 12,5 dkg
    mleko 500 ml
    sól do smaku
    pieprz do smaku

    nadzienie szpinakowe
    szpinak mrożony 20 dkg
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    gałka muszkatołowa mielona do smaku
    masło 1 łyżka
    cebula biała 2 szt
    szczypiorek
    żółty ser starty 5 łyżek
    do panierki
    bułka tarta
    jajko 1 szt

Krokiety kukurydziane ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0g3gufs 1. Gotujemy kaszę kukurydzianą na mleku doprawiamy solą i pieprzem studzimy
  • image-1mg2rqc 2. Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną cebulę chwilę podsmażamy dodajemy szpinak smażymy.
  • image-0yvts4c 3. Do podsmażonego szpinaku dodajemy sól,pieprz , gałkę i pokrojony szczypior mieszamy i studzimy.
  • image-0ei8obk 4. Do zimnego szpinaku dodajemy zółty starty ser mieszamy.
  • image-1cw63mi 5. Na dłoń bierzemy porcję kaszy rozpłaszczamy drugą dłonią
    Z tej porcji kaszy wychodzi 8 krokietów .
  • image-0p67kcd 6. Na kaszę nakładamy porcję szpinaku.
  • image-1iw1bvy 7. Uformowane krokiety obtaczamy w jajku.
  • image-02ucx3m 8. Obtaczamy krokiety w bułce tartej.
  • image-2bkvx9w 9. Smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor.
    Podajemy na ciepło.

    POLECAM!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy