KRUCHE KOPERTY

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne,orzechowe i aromatyczne a do tego takie chrupiące....

  • 2 godz.

Składniki:

  • ciasto francuskie (275g)
    6 plastrów sera żółtego
    50 g łososia wędzonego
    9 połowek orzecha włoskiego
    jajko
    sezam
    czarnuszka
    sól

Kruche koperty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozwijamy ciasto francuskie i całe smarujemy lekko rozkłóconym jajkiem oraz posypujemy lekko solą.
    Na jednej połowie kładziemy ser a na niego w pewnych odstępach po troszkę łososia a na to po połówce orzecha.Ciasto składamy na pół i kroimy na prostokąty równej wielkości między orzechami. Sklejamy boki ciasta za pomocą widelca(mocno dociskamy)a następnie koperty smarujemy resztą jajka i posypujemy sezamem i czarnuszką.Pieczemy ok. 30 min temp. 200 stopni.Smacznego

Porady

Można zwiększyć ilość łososia i orzechów i zrobić mniejsze koperty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy