Kruche pierożki ze słodkim nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis odnaleziony w starych gazetach.

  • 30 min

Składniki:

  • 15 dag ugotowanych ziemniaków, 15 dag białego sera, 15 dag mąki, 15 dag cukru, 20 dag masła, torebka cukru waniliowego, słoiczek gęstej konfitury wiśniowej, 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich.

Kruche pierożki ze słodkim nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przecisnąć przez praskę razem z serem. Dodać mąkę, masło, oba cukry, posiekać wszystko a potem starannie zagnieść ciasto i rozwałkować na placek grubości 4 mm. Szklanką wykrawać krążki, nakładać na nie po łyżeczce konfitury wymieszanej z orzechami, zlepiać brzegi, formując kształtne pierożki. Piec 20 min w 190 stopniach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy