Schab wieprzowy 1 kg
Śliwka wędzona
Morela suszona
Sól i pieprz do smaku
Przyprawa do wieprzowiny 1 łyżka
Woreczek do pieczenia w środku
Woda ½ szklanki
Schab ze słodkim nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, natrzeć solą i pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie zrobić w środku otwór, nadziewać na przemian śliwką i morelą. Schab włożyć do woreczka i zalać przyprawą do wieprzowiny wymieszanej w ½ szklance wody. Szczelnie zamknąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym(nie przykrywać). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 90 minut. Podawać z ziemniakami i surówką z buraczków czerwonych. SMACZNEGO.
Komentarze