Krucho-drożdżowe rożki z serem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Krucho-drożdżowe rożki z serem to świetna propozycja na deser.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto;

    250 g mąki,
    100 g masła,
    2 łyżki cukru,
    1/2 łyżeczki soli,
    25 g drożdży świeżych,
    1/4 szklanki kwaśnej śmietany,
    2 jajka.

    Ser;
    500 g twarogu,
    3 łyżki kwaśnej śmietany,
    pół szklanki cukru.

Krucho-drożdżowe rożki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto;

    Do śmietany dodajemy drożdże i cukier, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

    Ser mieszamy ze śmietaną i cukrem.

    Ciasto wałkujemy, wykrawamy kwadraty 10x10.

    Wykładamy łyżkę farszu i zlepiamy rożki.

    Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i posypujemy cukrem.

    Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)

Porady

Upieczone możemy posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy