Kubusiowa pychota - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do ubitych jajek i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blachę 24x38cm. Piec w temp. 170 stopni przez 20 min.
2.Część soku odlać i wymieszać z proszkiem budyniowym. Resztę soku zagotować z cukrem. Do gotującego się soku dodać dokładnie rozmieszany budyń. Zagotować. Gorący wyłożyć na biszkopt i równomiernie rozprowadzić.
3.Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Śnieżkę sporządzić według przepisu na opakowaniu.
Do ubitej śnieżki dodać przestudzoną galaretkę, dalej ubijać. Gotową masę wyłożyć na budyń, posypać kakao lub gorzką czekoladą.
Komentarze