Kukurydziana zupa z awokado

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Swoim słonecznym kolorem rozjaśnia chmurne i ociepla chłodne dni.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - porcja rosołowa z kurczaka: 1 sztuka
    - marchew: 1 sztuka
    - pietruszka korzen: 1 sztuka
    - ziemniaki: 2 sztuki
    - koncentrat pomidorowy: 3 łyżki
    - awokado: 1 sztuka
    - kukurydza: 0.5 puszki
    - jogurt naturalny (może być śmietana): 100 mililitrów
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - czosnek: 1 ząbek

Kukurydziana zupa z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Zalać zimną wodą (ok. 2 l), zagotować i gotować ok. 5 minut na małym ogniu. Następnie dodać opłukane mięso, sól i pieprz i połowę kukurydzy. Gotować, aż mięso będzie miękkie i zacznie odchodzić od kości. Wtedy je wyjąć, ostudzić, obrać z kości i drobno posiekać.
  • 2. Zupę z warzywami i mięsem zmiksować, zagotować ponownie i dodać koncentrat pomidorowy oraz posiekany czosnek. Zaprawić śmietaną lub jogurtem. Podawać z kawałkami awokado i pozostałą kukurydzą, posypać natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy