Kukurydziane naleśniki -puszyste i sprężyste

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dzisiaj podzielę się z Wami podstawowym przepisem na kolejne naleśniki tym razem z mąki kukurydzianej. Będą pasować zarówno w wersji na słodko jak na słono.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1,5 szklanka mąki kukurydzianej
    -1 szklanka mleka
    -ok. pół szklanki wody
    -1 jajo
    -2 łyżki oleju
    -szczypta sody oczyszczonej

Kukurydziane naleśniki -puszyste i sprężyste - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, jajo, sodę, olej, mleko wsypujemy do miski i miksujemy. Na koniec dodajemy wodę i ponownie miksujemy do dokładnego połączenia składników (konsystencja ma być lejąca). Smażymy naleśniki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy