Kukurydziane racuszki z marchewką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Chrupiące i zdrowe racuszki z kaszy kukurydzianej!

  • 30 min

Składniki:

  • - kasza kukurydziana - 200 g
    - masło - 1 łyżka
    - jajko - 2 szt
    - mąka pszenna - 3 łyżki
    - marchew - 1 szt
    - olej - 150 ml
    - sól

Kukurydziane racuszki z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Kaszę gotujemy w 3 szklankach osolonej wody, tak by była kleista.

    Dodajemy masło.

    Miksujemy z jajkami i mąką.

    Dodajemy startą marchew i doprawiamy do smaku.

    Smażymy niewielkie placuszki na mocno rozgrzanym oleju.

    Podajemy gorące z ulubionym sosem , śmietaną lub solo!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy