Racuszki dyniowo-kukurydziane.

0 (0 ocen)

  • 30 min

świetna propozycja dla każdego. Moja córcia uwielbia takie pyszności

  • 30 min

Składniki:

  • 1/4dyni
    1 jajko
    mąka przenna i mąka ziemniaczana w stosunku 1:2
    pół puszki kukurydzy
    1 łyżka mleka
    2 łyżki śmietany 18%
    szczypta imbiru
    pieprz sól do smaku
    oliwa do smażenia

Racuszki dyniowo-kukurydziane. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • starta dynia 1. Dynię zetrzeć na grubych oczkach tarki.
  • skłądniki przełożone do miski 2. Do miski przekładamy startą dynię, oraz resztę składników.
  • wymieszana masa 3. Całość mieszamy, otrzymana masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany, dlatego w zależności od potrzeby dodajemy więcej mąki lub mleka.
  • w trakcie wyrabiania masy możemy dodać kilka kropel oliwy 4. W trakcie mieszania opcjonalnie możemy dodać do ciasta na racuchy kilka kropel oliwy z oliwek ew oleju.
  • smażymy racuszki 5. Ciasto smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.
  • pyszne racuszki 6. Piękne, zdrowe a przede wszystkim smaczne.
    POlecam i życzę Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy