Kule mięsne z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać masło i pokrojone pieczarki. Smażyć do odparowania płynu. Pod koniec dodać posiekany tymianek, pieprz i sól do smaku. Dodać śmietanę, wymieszać i zdjąć z ognia. Do przestudzonych pieczarek dodać pokrojony w kostkę ser i wymieszać. Mięso przekroić i rozbić cztery kotlety. Położyć na dużym kawałku folii aluminiowej, posmarowanej olejem. Na kotlety rozłożyć nadzienie pieczarkowe.
2.Brzegi mięsa zawinąć do góry, uformować kulę. Posypać przyprawą do kurczaka.
3.Folię zawinąć do góry i dokładnie ścisnąć.
4.Zawiniątka umieścić w naczyniu do pieczenia. Piec 30 minut w temp. 190 stopni. Następnie rozchylić folię i piec jeszcze 10 minut do zrumienienia.
Komentarze