Kulki jaglane z mozarellą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jeśli Wasze Dzieciaczki nie chcą jeść kaszy jaglanej, spróbujcie zrobić takie kulki z kaszy z mozarellą. Chrupiące z zewnątrz i delikatne, kremowe w środku. Idealne jako dodatek do mięs albo podane na przystawkę z ulubionymi sosami.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 1 szklanka kaszy jaglanej
    – 100g twardej mozarelli
    – 2 łyżki mąki kukurydzianej
    – sól i pieprz wg smaku

Kulki jaglane z mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę wypłukać bardzo dokładnie, ugotować i wystudzić. Mozarellę zetrzeć na tarce na małych oczkach, dodać do wystudzonej kaszy, dodać mąkę, przyprawić i wszystko dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi uformować kulki i smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy