Kulki z tuńczykiem na ananasie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pięknie wygląda a jak smakuje..... polecam. Oto odmieniona wersja sałatki podana na krążkach ananasa.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 puszki ananasa w plastrach
    2 puszki kukurydzy
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    2 papryki czerwone
    3 woreczki ryżu długoziarnistego białego
    1 szklanka majonezu
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    winogron czerwony duży

Kulki z tuńczykiem na ananasie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko, odcedzamy. Tuńczyka, kukurydzę osączamy. Paprykę kroimy w kostkę.
  • 2. Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
  • 3. Na koniec dodajemy majonez, mieszamy i formujemy kulki.
  • 4. Tak uformowane kulki podajemy na krążkach ananasa.
    Przed podaniem dekorujemy czerwonym winogronem.

Porady

Podawać na liściach sałaty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy