Sałatka z tuńczykiem na ananasie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosta sałatka o smaku ryby z dodatkiem kwaśnego smaczku. Podana na ananasie łączy smaki i pięknie się prezentuje.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 puszka ananasa w plastrach
    1 puszka tuńczyka(150 g)
    ¾ puszki kukurydzy
    1 mała czerwona papryka
    2 korniszony
    2 łyżki majonezu
    Sól, pieprz do smaku
    Natka pietruszki do dekoracji.

Sałatka z tuńczykiem na ananasie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: kukurydzę i tuńczyka osączyć z zalewy. Paprykę oczyścić, pokroić w drobną kostkę oraz ogórki. Wszystkie składniki przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez, wymieszać. Plastry ananasa osączyć, ułożyć na talerzu płaskim, ułożyć na nim kulki sałatki, udekorować natką pietruszki. Bezpośrednio spożywać po wykonaniu.

Porady

1.do sałatki można dodać szczyptę kurkumy, poprawi ona smak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy