Kurczak czosnkowo-szczypiorkowy

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -1 kurczak
    -2 łyżki masła
    -1-2 ząbki czosnku
    -2 łyżki siekanego szczypiorku
    -sól
    -pieprz

Kurczak czosnkowo-szczypiorkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kurczaka wyciąć skrzydełka, udka, szyję. Powinien zostać filet w całości, razem ze skórką. Wymieszać masło, czosnek i posiekany szczypiorek. Roztopione masło delikatnie wciskać pod skórę na filecie. Kurczaka doprawić. Ułożyć w brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze ok. 180*C do miękkości, ok. 1 godziny. Co jakiś czas polewać mięso wytopionym masłem. Po upieczeniu wyjąć mięso z piekarnika i pozostawić na 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy