Kurczak Madzi

0 (0 ocen)

  • 45 min

Studenckie, szybkie i bardzo smaczne danie.

  • 45 min

Składniki:

  • pierś kurczaka 1 (ok. 0,4 kg)
    oliwa 2 łyżki
    sól, pieprz, curry
    papryka czerwona ½
    papryka zielona ½
    śmietana 18% 1 duży kubek

Kurczak madzi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie kurczaka z przyprawami. 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w słupki. Oprószyć solą, pieprzem i curry. Podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
    Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę. Dodać do kurczaka, zalać śmietaną i dusić na wolnym ogniu (ok. ½ godziny), aż papryka będzie miękka. Doprawić do smaku. Podawać z makaronem penne.

Porady

Do potrawy można dodac paprykę w proszku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy