ślimaczki Madzi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

pyszności uwielbiane przez moją rodzinę i mnie oczywiście

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    15dag szynki np konserwowej
    15dag sera zółtego
    przecier pomidorowy
    bazylia
    oregano

Ślimaczki madzi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ślimaczki Madzi 1. ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na kilka prostokątów ( w zależności ile chcemy otrzymać ślimaczków) każdy kawałek smarujemy cienko przecierem posypujemy oregano i bazylią układamy po plasterku szynki oraz sera i zawijamy układamy na blaszce wyłożonej papierem z ciasta francuskiego i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180st. i pieczemy ok 20 min aż ciasto się zarumieni

Porady

można do ślimaczków użyć zamiast szynki np parówek również wychodzą pyszne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy