Kurczak paprykowy

0 (0 ocen)

Bardzo lubię eksperymentować z drobiem. Wystarczy dodać inne przyprrawy lub dać z pozoru zwykły dodatek by np. zwykłe udka smakowały wybornie

Składniki:

  • 3 udka
    1 duża papryka czerwona
    3 łyżki oliwy
    1 czubata łyżeczka słodkiej papryki mielonej
    1/2 płaskiej łyżeczki ostrej papryki mielonej
    sól, pieprz
    2/3 łyżeczki ziół ojca mateusza

Kurczak paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka dzielimy na 2 części.Do woreczka do pieczenia wkładamy podzielone uprzednio udka.
    Paprykę myjemy, osuszamy. Pozbywamy się gniazda nasiennego.
  • 2. Do woreczka z udkami dodajemy pokrojoną paprykę, oliwę oraz przyprawy.
    Woreczek szczelnie zamykamy specjalnym zamknięciem.
  • 3. Woreczkiem dobrze wstrząsamy. I wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. I pieczemy przez 1 godzinę

Komentarze

Podobne przepisy