Paprykowy kurczak z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

1,2,3 - obiad! Danie idealne dla osób zapracowanych. Proste, tanie i błyskawiczne w przygotowaniu, a do tego zdrowe i pożywne.

  • 30 min

Składniki:

  • - pierś z kurczaka
    - 450 g mrożonej włoszczyzny
    - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    - słodka papryka mielona
    - szczypta ostrej papryki
    - 2 łyżki słodkiego sosu sojowego
    - sól i pieprz
    - olej rzepakowy (do smażenia)

Paprykowy kurczak z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Oczyszczonego ze ścięgien i włókien kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy ją solą, pieprzem i słodką papryką mieloną, a następnie podsmażamy na oleju rzepakowym.
  • 2 2. Do podsmażonych kawałków kurczaka dodajemy mrożoną włoszczyznę i chwilę razem przesmażamy.
  • 3 3. Następnie całość podlewamy odrobiną wody, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz sos sojowy i dusimy całość pod przykryciem przez około 15 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec całość doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą ostrej papryki. Gotowe danie podajemy samodzielnie lub z dodatkiem ryżu. Życzę smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy