Kurczak po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokrój w paski. Posyp solą, pieprzem. Usmaż na oleju. Przełóż na talerz. Odstaw.
2.Cebulę obierz, drobno posiekaj. Przełóż na patelnię, na której wcześniej smażyło się mięso. Cebulę zeszklij. Dodaj pokrojone w paski: marchewkę, paprykę i zieloną część pora. Warzywa polej sosem sojowym. Chwilę smaż. Podlej 0,5 szkl. wody. Warzywa duś do momentu, aż marchewka będzie miękka. Do warzyw dodaj usmażone mięso. Przyprawę Fix rozmieszaj w 1 szkl. wody. Wylej na patelnię. Dokładnie wymieszaj. Całość duś jeszcze ok. 10 min. Dopraw solą i pieprzem.
Tak przygotowany sos podawaj z ryżem z dodatkiem curry.
Komentarze