Kurczak po chińsku

0 (0 ocen)

Chińskie dania mają to do siebie, że bardzo wiele z nich przygotujemy prosto i naprawdę szybko. Czas przygotowania tego obiadu to niecałe 30 minut.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    700g mrożonej chińskiej mieszanki
    2-3 łyżeczki przyprawy do dań chińskich
    sól, pieprz
    olej sezamowy (można zastąpić rzepakowym)
    1 łyżka sezamu

Kurczak po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w cienkie paski. Obsypujemy obficie przyprawą do dań chińskich i podsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju.
  • 2. Kiedy filety się zarumienią dodajemy warzywa (nie trzeba ich uprzednio rozmrażać). Smażymy aż rozmrożą się i zmiękną a woda wyparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy sezamem.
  • 3. Podajemy z makaronem lub ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy