Kurczak w musztardowym kremie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis z kuchni chilijskiej

  • 40 min

Składniki:

  • 45 dag piersi kurczaka pokrojonych w kostkę, 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka mieszanki przypraw Alino (w równych proporcjach następujące suszone zioła: tymianek, rozmaryn, oregano, szałwię, miętę, melisę, majeranek i estragon), sól i pieprz do smaku, 1 posiekana cebula, 25 dag posiekanych pieczarek, 1 średnia posiekana czerwona papryka, 3 posiekane ząbki czosnku, 1 łyżka musztardy Dijon, 1 szklanka kwaśnej śmietany, pół szklanki startego żółtego sera.

Kurczak w musztardowym kremie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka zbrązowić na oliwie. Dodać mieszankę przypraw Alino, sól, pieprz, cebulę, grzyby i paprykę. Smażyć przez 5 minut. Przykryć i dusić przez 10 minut. Dodać czosnek, kwaśną śmietanę i musztardę. Dobrze wymieszać i mocno pogrzać, ale nie zagotowywać. Podawać z ryżem lub makaronem i posypane serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy