Kurczak w pieczarkowo-musztardowym kremie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kurczak w pieczarkowo - musztardowym kremie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - piersi kurczaka pokrojone w kostkę: 45 dekagramów
    - oliwa: 2 łyżki
    - ulubiona mieszanka przypraw: 1 łyżeczka
    - posiekana cebula: 1 sztuka
    - posiekane pieczarki: 30 dekagramów
    - posiekana średnia czerwona papryka: 1 sztuka
    - posiekane ząbki czosnku: 3 sztuki
    - musztarda Dijon: 1 łyżka
    - kwaśna śmietana: 1 szklanka
    - tarty żółty ser: 0.5 szklanki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta

Kurczak w pieczarkowo-musztardowym kremie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka zbrązowić na oliwie. Dodać mieszankę ulubionych przypraw, sól, pieprz, cebulę, grzyby i paprykę. Smażyć przez 5 minut. Przykryć i dusić przez 10 minut. Dodać czosnek, kwaśną śmietanę i musztardę. Dobrze wymieszać i mocno pogrzać, ale nie zagotowywać. Podawać z ryżem lub makaronem i posypane serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy