kurczak w pierzynce

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

kurczak palce lizać:)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kurczak: 1 sztuka
    - bułka tarta: 0.5 kilograma
    - kasza manna: 0.5 kilograma
    - jajka: 8 sztuk
    - sok z cytryny: 1 sztuka
    - rozmaryn świeży: 2 łyżki
    - olej do smażenia: 1 litr
    - przyprawy (kucharek,pieprz,sól,czosnek): 1 szczypta

Kurczak w pierzynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kurczaka pokroić na kawałeczki,włożyć do miski dodać jajka sok z cytryny,rozmaryn(świeży)przyprawić kucharkiem pieprzem czosnkiem(wedle uznania).wstawić do lodówki na 2 godziny.
  • 2. wyciągamy kurczaka z miski obtaczamy w jajku(z miski) w kaszy mannie w jajku(z miski) i bułce tartej i wrzucamy na rozgrzany olej po czy zmniejszamy temp żeby nie spalić kurczaczka:)
  • 3. zwylke podaje z ryżem i surówkami.smakuje na ciepło i na zimno

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy