Kurczak w sosie estragonowym

0 (0 ocen)

  • 35 min

Łatwy obiad w pół godziny

  • 35 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    3-4 łyżki gęstej śmietany 18%
    łyżka oliwy z oliwek
    1 szklanka bulionu z kurczaka (może być z kostki)
    2 szczypty suszonego estragonu (1/4 łyżeczki)
    sól, pieprz
    posiekana pietruszka

Kurczak w sosie estragonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś osuszyć i pokroić w średnią kostkę. Zrumienić ją w rondlu o grubym dnie na rozgrzanej oliwie, wlać bulion i wsypać przyprawy. Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem 20-25 minut.
    Po tym czasie zdjąć z gazu i wyjąć mięso.
    Śmietanę rozprowadzić z odrobiną bulionu i wlać z powrotem do rondla. Podgrzewać jeszcze chwilę. Przed podaniem porcje mięsa polewać sosem i posypać pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy