Kurczak w warzywach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Lubię wymyślać nowe potrawy i oryginalnie je doprawiać. Zwykle gotuję dla 5 osób.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 80 dag filetów z kurczaka
    ● czerwona cebula
    ● 2 marchewki
    ● 8 małych kolb kukurydzy marynowanej
    ● 5 czarnych oliwek
    ● 5 zielonych oliwek
    ● przyprawa do kurczaka
    ● słodka mielona papryka
    ● sól, pieprz
    ● curry
    ● bazylia
    ● 2 łyżki mąki
    ● olej do smażenia

Kurczak w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak w warzywach 1. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę. Oprószamy
    przyprawą do kurczaka.
  • Kurczak w warzywach 2. Cebulę obieramy i siekamy.
    Marchewki obieramy
    i myjemy. Kroimy w małą
    kostkę. Dusimy z cebulą na
    rozgrzanym oleju.
  • Kurczak w warzywach 3. Dodajemy mięso i mieszamy.
    Dusimy 10 minut. Doprawiamy
    solą, pieprzem, curry,
    bazylią i papryką. Podlewamy
    wodą. Zagotowujemy.
  • Kurczak w warzywach 4. Gulasz zagęszczamy mąką
    wymieszaną z odrobiną wody.
    Dodajemy pokrojoną kukurydzę
    i oliwki. Chwilę dusimy.

Porady

Najlepiej smakuje z ugotowanym na sypko ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy