Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, poniżej jeden z nich, pierś z kurczaka z warzywami. Danie to bardzo łatwo przygotować, jednak efekt jest niesamowity. Danie jest smaczne, tanie i szybkie do przygotowania.
1 min
Łatwy
Składniki:
500g piersi z kurczaka
1 cebula
200g pieczarek
500g ulubionych warzyw (np. cukinia, marchew, fasolka szparagowa, papryka, kalafior)
Kiełki
Olej
Sól, pieprz
Przyprawa do kurczaka
Curry
Kurczak w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w paski. Oprószyć przyprawą do kurczaka i usmażyć na patelni na oleju razem z pokrojoną w pióra cebulą. Pieczarki pokroić w plasterki, pozostałe warzywa w słupki, dodać do kurczaka. Dodać pól szklanki wody, przykryć patelnię i całość dusić 15 minut. Gdy warzywa będą miękkie, odkryć patelnie, aby sos odparował, danie doprawić do smaku solą, pieprzem, curry, posypać kiełkami. Podać w ziemniakami lub ryżem.
Komentarze