Kurczak w warzywach

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, poniżej jeden z nich, pierś z kurczaka z warzywami. Danie to bardzo łatwo przygotować, jednak efekt jest niesamowity. Danie jest smaczne, tanie i szybkie do przygotowania.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g piersi z kurczaka
    1 cebula
    200g pieczarek
    500g ulubionych warzyw (np. cukinia, marchew, fasolka szparagowa, papryka, kalafior)
    Kiełki
    Olej
    Sól, pieprz
    Przyprawa do kurczaka
    Curry

Kurczak w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w paski. Oprószyć przyprawą do kurczaka i usmażyć na patelni na oleju razem z pokrojoną w pióra cebulą. Pieczarki pokroić w plasterki, pozostałe warzywa w słupki, dodać do kurczaka. Dodać pól szklanki wody, przykryć patelnię i całość dusić 15 minut. Gdy warzywa będą miękkie, odkryć patelnie, aby sos odparował, danie doprawić do smaku solą, pieprzem, curry, posypać kiełkami. Podać w ziemniakami lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy