Kurczak z nutką egzotyki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smak delikatnego i soczystego mięska podkreśla osty ser i słodki ananas,pyszne danie na ciepło jak i na zimno.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
    4 plastry gotowanej szynki
    4 grubsze plastry ostrego sera żółtego
    4 plastry ananasa świeżego lub z puszki
    3/4 szklanki soku z ananasa
    3 łyżki miękkiego masła
    łyżka ostrej musztardy
    2 łyżeczki płynnego miodu
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    olej

Kurczak z nutką egzotyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka umyj,osusz i lekko rozbij,zachowując ich kształt.
    Masło utrzyj z musztardą,miodem,sokiem z ananasa i papryką.
    Do marynaty włóż piersi kurczaka wstaw na noc do lodówki.
  • 2. Po tym czasie mięso wyjmij z lodówki i marynaty na patelni rozgrzej olej i obsmaż go z o po 3 minuty z każdej strony.Ostudź.
    Każdą pierś zawiń w plaster szynki,przykryj serem i ananasem posmaruj pozostałą marynatą.
    Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekaj około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy