Kurczak z patelni

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybki i smaczny obiad z dodatkiem orzechów i pestek dyni.

  • 40 min

Składniki:

  • Cała pierś
    8 łyżek bulionu
    Szpinak mrożony 450 g
    czosnek (według upodobania)
    orzechy włoskie
    2 łyżki pestek dyni
    250dag makaronu penne
    4 łyżki oliwy
    sól,pieprz

Kurczak z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłukać ,osuszyć i pokroić w kostkę. Posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i podsmaż mięso. Wlać bulion (może być z kostki) i dusić 10 minut pod przykryciem. Na drugiej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy,włożyć lekko rozmrożony szpinak doprawić go solą i pieprzem i dusić 10 minut. Czosnek posiekać z orzechami i pestkami dyni dodać do szpinaku,zrumienić.
    Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu,dokładnie odcedzić i dodać do mięsa na patelni. Następnie dodać szpinak,wszystko razem wymieszać i rozłożyć na talerze.

Porady

Mięso można przyprawić różnymi ziołami według gustu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy