Kurczak z rękawa

0 (0 ocen)

Najważniejsze w tej potrawie jest to,że nie dodajemy do niej ani grama tłuszczu.

Składniki:

  • 1 kg podudzia
    przyprawa do kurczaka
    rękaw do pieczenia

Kurczak z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak z rękawa 1. Kurczaka myjemy,wkładamy do miseczki i opruszamy każdy kawałek przyprawą do kurczaka.Odstawiamy do lodówki na 15 minut.
    Następnie przekładamy kurczaka do rękawa do pieczenia,szczelnie zamykamy i wkładamy całość do naczynia żaroodpornego.Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni,a następnie usuwamy rękaw i zapiekamy mięso w samym naczyniu żaroodpornym.W razie potrzeby dolewamy gorącej wody.Pieczemy kolejne 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy